Becsó Zsolt

SalgótarjánRákóczi út 13. I/106.1. választókerület
2015 Jun. 1 11:15

Becsó Zsolt: a kormány nem hagyta magára Salgótarjánt

Salgótarján fideszes országgyűlési képviselője visszautasítja azokat a megközelítéseket, amelyek azt próbálták megjeleníteni a választások óta eltelt hónapokban, hogy a kormányzat magára hagyta a várost és ő nem adott meg minden segítséget a nógrádi megyeszékhelynek.

 

Becsó Zsolt erről csütörtökön, a Dóra Ottó MSZP-s polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt. A szocialista városvezető azért hívta meg az országgyűlési képviselőt a sajtótájékoztatóra, hogy a támogatását kérje az önkormányzat által szerdán beadott pályázathoz, az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű (önhiki) településeket segítő támogatás elnyeréséhez. Ennek előzménye, hogy 2014-ben a korábbi, fideszes városvezetés 600 millió forintot igényelt működőképessége megőrzésére, és bár a Belügyminisztérium és az államkincstár szakmai paraméterek alapján jogosnak tartotta az igényt, a választások után a város mindössze 60 millió 39 ezer forintot kapott.

 

Mint Dóra Ottó ismertette, Salgótarján önkormányzata 563 millió 597 ezer forintra adott be pályázatot a város működési nehézségeinek enyhítésére, ebben a legnagyobb tétel a településüzemeltetési feladatok ellátása. Hozzátette: a pályázatot kétszer lehet beadni egy évben, ez a város első kísérlete, és azért adták be ilyen korán, mert

 

jó időben szeretnék látni, hogy van-e politikai típusú ellenérzés a várossal szemben.

 

Mivel a pályázatot csütörtökön vette át a polgármestertől, Becsó Zsolt azt mondta, erről nem tud nyilatkozni.

 

A képviselő közös feladatnak, közös felelősségnek nevezte a térség és benne Salgótarján fejlődését. Mint mondta, bízik benne, hogy a belügyminiszter a megyei jogú város számára elfogadható javaslatot fogalmaz meg, és biztosított lesz a működés, ő a támogatást javasolja. Becsó Zsolt hangsúlyozta, hogy

 

sem a kormány, sem ő nem hagyta magára Salgótarjánt, és sorra vette a támogatásokat tavaly áprilistól.

 

Ezek között említette a 60 millió forintos önhiki és a 27 millió forintos vis maior támogatást, az Új Széchenyi Terv keretében közel 1,4 milliárd forintot 208 salgótarjáni pályázatra. Kitért arra is, hogy a kormány döntött a 21-es főút további fejlesztéséről, illetve hogy jól halad a főiskola előkészítése, de arról is szólt, hogy a kormány döntése értelmében Salgótarján 9,2 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a hétéves uniós ciklusban.

 

Forrás: MTI

Becsó Zsolt

Salgótarján, Rákóczi út 13. I/106.
  • keletnograd@fidesz.hu
  • 06-32/781-839
  • H-CS 10-14 óráig
  • 3100 Salgótarján,
    Rákóczi út 13. I/106.
  • 3101, Salgótarján, Pf.: 249.
eseménynaptár