Becsó Zsolt

SalgótarjánRákóczi út 13. I/106.1. választókerület
2015 Feb. 5 15:54

Sajtótájékoztató, 2015.02.04.

„Nyolc évük volt arra, hogy felkészüljenek Salgótarján irányítására és projekteket, programokat készítsenek elő, valamint egy világos jövőképet fogalmazzanak meg. Azonban úgy tűnik száz nap után, hogy teljesen felkészületlenül érte a szocialistákat a választási győzelem, így nem rendelkeznek vízióval, illetve még nincsenek jól felépített terveik sem." - hangzott el Becsó Zsolt országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Felkészületlenül érte a szocialistákat az ölükbe hullott szerencse, mert sem embere, sem tehetsége, sem gerince nem volt a baloldali élcsapatnak arra, hogy teljesítse a választási ígéreteit. - kezdte tájékoztatóját Becsó Zsolt Hozzátette: - A választás nyertesei úgy kezdték el építeni a jövőt a megyeszékhelyen, hogy azonnal visszatértek a múltba és félre állították azokat a fiatal, tehetséges embereket - mint például Molnár Károly, Huszár Máté -, akik az elmúlt nyolc év során nagyon sokat tettek azért, hogy ez a változás bekövetkezzen a szocialista párt szempontjából a városban. Azaz előtérbe helyezték ismételten a múlt többször lejáratott figuráit. Ezt tetézve a városvezetők az elmúlt 100 napban többször is kiverték a biztosítékot az itt élőknél. Még többször görcsbe rándították a gyomrokat. Identitás zavarral küszködtek és sajnos hobbijukká vált a kormánynak, a kormányzat embereinek a szapulása is. Ezért véleményem szerint az elmúlt 100 nap mindezekkel együtt a szocialisták bukását vetíti elő – mondta egyek mellett. A tájékoztató folytatásaként az országgyűlési képviselő kijelentette: a szocialisták becsapták a lakosokat. Bár nem sokat ígértek a választás előtt a baloldali együttműködés pártjai, de még azt sem sikerült nekik betartani. Az első harminc nap programjában négy konkrét ígéretet fogalmaztak meg: egyrészt eltörlik a parkolási díjat, azonban ezt csak részleg valósították meg. Ugyanis az „apró betűs" részben leírtak alapján csak az előző önkormányzati vezetés által bevezetett, kibővített parkolási rendeletet törölték el. De az ígéret „tálalásánál" egyértelműen az volt leolvasható, hogy Salgótarjánban meg fog szűnni a fizető parkolás. Másrészt csökkenteni fogják a polgármester és a képviselők fizetését, de hazudtak, hiszen első intézkedésük pont ennek az ellenkezője volt, azaz megemelték a juttatásokat. A harmadik az volt, hogy több városi buszt indítanak, azonban nem sikerült ezt az ígéretet sem teljesíteni. Végül negyedikként pedig biztonságos várost ígértek, és létre fogják hozni a városőrséget. Sajnos az elmúlt száz napban nem lett biztonságosabb a település, illetve a városőrséget sem sikerült létrehozni.

 

A politikus kifejtette azt is: a szórólapokon kívül kisfilmeket is készítettek szocialisták, ahol szintén a szavukat adták a kampány során bízva abban, hogy el fogják nyerni az emberek támogatását. Ilyen ígéret volt, hogy a bontások helyett munkát fognak teremteni a városban. Azonban a mögöttük hagyott száz nap még csak a leépítésekről szólt, ugyanis mintegy félszáz embert bocsájtottak el a városházától, az intézményektől és cégektől. Továbbá rossznak tartották a jelenlegi buszközlekedést és ennek orvoslására „utas barát" menetrendet készítenek majd, amely még szintén várat magára. Mindezek mellett fennhangon beharangozták, hogy a Tesco áruháznál meglévő közlekedési állapotot heteken belül fel fogják számolni, de még most is ugyanaz a helyzet ez ügyben. Nyilván ennek vannak objektív okai, de akkor ezek tudatában nem kellett volna ezt kijelenteni. Ezekből kifolyólag nyugodtan kijelenthető, a választások előtt a szocialisták hamis ígéreteket fogalmaztak meg, s azok be nem tartásával becsapták az embereket és ebben a városban valamennyien hiteltelenné váltak. Az országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy a regnáló városvezető, Dóra Ottó együttműködést hirdetett, de eddig csak pártépítésre futotta az erejéből. Hiszen az ígértekkel ellentétben csak formailag lett mindenki polgármestere, ugyanis gyakorlatilag számára fontosabb a párthűség, a pártkatonák kifizetése mindenáron vagy bármi áron. Függetlenül attól, milyen hiánnyal küzd a város. Régi kipróbált emberekkel töltötték fel a kabinetet, akiknek a bérköltsége ciklus szinten meghaladja a százmillió forintot. Visszatért a múlt a felügyelő bizottsági tagok elosztásánál is, mivel itt sem a felkészült fiatalokat hozták helyzetbe, hanem azokat az elvtársakat, akik közül talán sokan már a Téli Palota ostrománál is jelen voltak. Azonban nemcsak visszahozta, hanem ki is „tömte" őket, hiszen ciklus szinten a járulékuk több mint nyolcvan millió forintjába kerül az adófizetőknek. Ebből adódóan kijelenthető, hogy bőven van pénze Salgótarjánnak, ha ilyen bérköltségeket tudnak kifizetni.

 

Becsó Zsolt zárásként hangsúlyozta: ebben a száz napban elég sok „üzemzavar" volt a városvezetésben, amik borzolták a kedélyeket. Ráadásul ezt megterhelték, némi identitászavarral is. Nyilván ilyen nagy rendszer működésénél szinte elkerülhetetlen, hogy ne kövessenek el kisebb hibákat, de jobb odafigyeléssel, alázattal, szerénységgel és kevesebb okoskodással talán elkerülhető lett volna a lappföldi Mikulás, Joulupukki botrányokkal ékesített kalandja a városban, az éhezéssel felérő szilveszteri buli, a főiskola ügyének háromhavi elfektetése, valamint a szocialistákkal együttműködő partnerszerveztek, szövetségesek minősíthetetlen kormányellenes megnyilvánulásai.

Becsó Zsolt

Salgótarján, Rákóczi út 13. I/106.
  • keletnograd@fidesz.hu
  • 06-32/781-839
  • H-CS 10-14 óráig
  • 3100 Salgótarján,
    Rákóczi út 13. I/106.
  • 3101, Salgótarján, Pf.: 249.
eseménynaptár